Vylepšujeme kancelář aneb zpět k washipáskám

05 března

Po novoroční odmlce a předvánočním tvoření bez washipásek, jsem zas zpět s tipy na tvoření s washipáskami. A slibuji, že se zas budu snažit přinášet vám co nejvíce tipů s washipáskami :-)



Dnešní tipy se vám především asi budou hodit do kanceláře, ale myslím, že i ve vašich kreativních koutcích je využijete. Uděláme si totiž barevné tužky a kolíčky na vzkazy či upomínky :-)

   

 
          

Jako první si vyrobíme kolíčky na vzkazy či upomínky. Každý známe situaci, kdy máme po stole spoustu post-it lístečků a různých útržků, až v nich vznikne menší chaos :-) A toto lze pomocí kolíčků elegantně vyřešit. Myslím si, že by se daly docela dobře využít třeba i na věšení šperků. Na výrobu budeme potřebovat obyčejné kolíčky na prádlo, rozhodně doporučuji dřevěné, které se dají sehnat v domácích potřebách či kreativních obchodech. A samozřejmě nesmí chybět washipásky :-)


Na kolíčky z jedné strany nalepíme washipásky dle chuti a nálady. Okraje washipásek pak ostříháme tak, aby konce byly zároveň s kraji kolíčků. 

Takto ozdobené kolíčky pak připevníme pomocí oboustranné lepící pásky na požadované místo např. na okraj monitoru počítače aj. Nyní už na žádný vzkaz či úkol rozhodně nezapomenete :-)

  

Jako druhé si nyní vyrobíme obyčejné tužky,které hrají všemi barvami a hned bude na psacím stole nebo v penále veseleji :-) Stejně by se takto daly ozdobit i propisky :-) 
  
 

Ideální ke zdobení jsou nějaké úplně obyčejné tužky, nejlepší když jsou i nenalakované nebo úplně minimálně. Přece jen na nich washipáska lépe drží. Já jsem byla hodně spokojená s balíčkem tužek, které jsem našla úplnou náhodou v Tigeru. Ale dobré tužky seženete v každém papírnictví. Pak už zbývá
jen připravit si dostatečné množství washipásek a rozmyslet si, jestli chceme mít tužku dělanou jedinou washipáskou nebo kombinací více pásek.


Pak začneme tužku od vrchu tedy u těchto tužek od gumy pečlivě omotávat washipáskou směrem dolů. Je důležité, aby jednotlivé proužky pásky přesně navazovali a neprosvítala tam barva tužky, protože to pak kazí celkový dojem.         

                                    


Pokud máte tužky neořezané, neomotávejte je až ke spodnímu okraji, ale necháme cca 1 - 2 cm volné, protože při prvním ořezávání stejně kus tužky ubude :-) 
Nakonec tedy tužky ořežeme a můžeme vesele psát či kreslit.




Doufám, že se vám dnešní nápady líbily a třeba vás i inspirovaly k tvoření. Můžu vám slíbit, že k tématu washi pásek a kanceláře se ještě minimálně jednou vrátíme, protože už teď mám nápad na další tvoření :-)

You Might Also Like

0 komentářů