Vánoční posledníček

23 prosince

Vánoční přípravy jsou v plném proudu a mě již zbývá jen vytvořit vánočního posledníčka a pak směle padnout na gauč a začít si užívat (což je tedy snad jen fráze, protože mám ještě tolik další práce, že se zastavím tak na Hromnice :-) ). 
Posledníčka ladím do puntíků. Puntíkatě bych tak ráda zakončila tento rok, protože mé první setkání s Paperillou bylo puntíkaté (viz Podzimní houbaření), tak i to letošní poslední bude puntíkaté.Papíry jsou ze sady Dots and stripes, jednotlivé listy jsou z jedné strany plné drobných puntíčků a z druhé strany jsou puntíky o trochu větší.

Podkladový papír je šedivý s bílými puntíky. Připomíná mi zamračenou zimní oblohu, protože sluníčka je letos docela málo, a puntíčky zase připomínají sníh (který zatím také, alespoň v Plzni, není). Rozhodla jsem se vyrobit toto přáníčko chrastící. Chrastidlo je velmi efektní záležitost, která ale není vůbec složitá a zvládne ji úplně každý.


V prvním kroku vyříznu z podkladového papíru "okýnko", kterým budu do chrastidla koukat. Na zadní stranu nalepím oboustannou izolepou "sklo" - acetátovou fólii, a okolo otvoru naskládám 3D pěnové čtverečky. Pozor, je potřeba lepit důkladně k sobě, aby náplň chrastidla nevypadávala :-) . Naplníme chrastidlo vším možným, co se tématicky hodí - korálky, flitry a další ozdobičky. A pak už jen zalepíme otvor papírem a je hotovo. Jednoduché, že? :-)


Já do chrastidla přidám ještě výřez vesničky, sníh znázorňují bílé a stříbrné korálky. A protože přáníčku ještě něco chybí, doplňuji enamelové tečky, stužku a kolem okýnka ještě masivní obvod. Dovnitř jen narazím textík s přáním krásných svátků a samozřejmě ani šerpičky nesmí chybět. A poslední dva kroky už všichni znáte - razítko Ruční práce a šup do fóliového obalu :-).


Přeji všem čtenářům moc krásné Vánoce, spoustu energie a sil do dalšího roku, spokojenost a pohodu v práci i v kruhu rodinném, samozřejmě štěstí a pevné zdraví a nesmí chybět popřát i spoustu radosti a humoru! 
Jsem ráda, že můžu být součástí tohoto blogu a pokud vše dobře dopadne, budu se těšit opět v lednu na tvořenou :-)

You Might Also Like

0 komentářů