Mikulášský sáček aneb tentokrát bez washi pásek

29 listopadu

Nezadržitelně se blíží 6. prosinec, tedy den, kdy má svátek Mikuláš a tradičně v předvečer tohoto dne Sv. Mikuláš obchází děti, aby si vyslechl připravenou básničku či písničku a odměnil je nějakou sladkostí a ovocem.Ty méně hodně děti se pak můžou těšit na uhlí či brambory. V souvislosti s touto tradicí se v obchodech a papírnictví začnou vždy objevovat igelitové mikulášské pytlíky s obrázky čertů, Mikulášů a andělů. Dnes vám přináším tip, jak si vyrobit takový originální mikulášský pytlík na nadílku doma a nazdobit dle svých představ. Výroba bude trvat jen chvilku a na brambory a uhlí je jako stvořený :-)


Základem tohoto mikulášského sáčku je obyčejný hnědý sáček z juty, který seženete v každých kreativních či výtvarných potřebách v různých provedeních a velikostech.



Na ozdobení tohoto sáčku nepoužijeme (zcela výjimečně washipásky :-)), ale "Decorative brads" od výrobců Echo park a Carta Bella, které jsou pro výrobu mikulášského sáčku jako stvořené. Jedná se totiž o miniaturní knoflíky, které mají z druhé strany dva kovové zobáčky, které stačí jen připevnit ohnutím na sáček. Nazdobit sáček pomocí této super vychytávky je pak velmi jednoduché :-)





Já jsem začala od pomyslného středu, do kterého jsem umístila krásnou papírovou vánoční hvězdu, která drží pomocí kamínku uprostřed. Okolo jsem pak umístila do kruhů (alespoň se o to pokusila :-)) na střídačku malé odznáčky s obrázky a kamínky. Rozhodně se v množství a rozmístění kamínků fantazii meze nekladou :-)






Velkou výhodou těchto ozdob je, že nemusíte čekat až zaschne či zatuhne lepidlo, ale sáček můžeme ihned naplnit resp. použít. Doufám, že takto udělaný sáček nadělá radosti spousty jako jeho obsah :-)

A tip na závěr: Klidně vyměňte provázek provlečený na horním okraji sáčku za nějakou pěknou vánoční mašli - mašle ozdobičky krásně doplní.



You Might Also Like

0 komentářů